Astronomiske arrangementer i Køge

Fora ASTRO-FORUM ASTROTRÆF OG KLUBSNAK Astronomiske arrangementer i Køge

 • Dette emne har 2 svar og 1 stemme, og blev senest opdateret for 14 år, 2 måneder siden af camilla. This post has been viewed 758 times
Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #2858

  camilla
  Deltager
  • Giant

   Astronomisk Forening for Køge Bugt gentager succesen fra sidste år og afholder to arrangementer sammen med KØGE BIBLIOTEK. Bibliotekets adresse er: Kirkestræde 18, 250 meter fra Køge S-station. Man skal reservere gratis billetter til de to arrangementer på tlf: 56 65 23 00. Deltagerantallet er begrænset til 50 personer.

   Tirsdag den 4. november kl. 19:00 på Køge Bibliotek

   Foredrag: Udforskningen af det ydre solsystem v/ Henrik og Helle Stub

   Helle og Henrik Stub har i en menneskealder formidlet astronomi og rumfart via et utal af bøger og tidsskriftartikler i blandt andet Illustreret Videnskab. Sidste år udgav de bogen “Rejsen ud i rummet: de første 50 år” som var rost til skyerne af anmelderne. Denne aften skal det handle om det ydre solsystem hvor vi skal opdateres på alt det nye der er sket de seneste år.

   Foredraget afholdes som to delforedrag, hver på 45 minutter, adskilt af en pause. Det vil forgå på den måde, at Helle holder det ene foredrag, og Henrik det andet. De to delforedrag er om:

   Cassinis udforskning af Saturn systemet

   Rumsonden Cassini har i de sidste fire år leveret en mængde nye oplysninger om både Saturn, dens ringe og mindst 60 måner. Det strækker sig lige fra enorme elektriske uvejr i Saturns atmosfære, til have på Titan og enorme gejsere på den lille ismåne Enceladus.

   Vulkanisme i solsystemet

   Gejserne på Enceladus er et eksempel på, at der er vulkansk virksomhed langt ude i solsystemet, selv på små ismåner, man på forhånd ville anse for alt for kolde. Derfor vil vi i foredragets anden del give et overblik over alle mange og ganske fremmedartede former for vulkanisme, der findes i solsystemet, lige fra de glødende sletter på Merkur til de iskolde kvælstofgejsere på Neptuns måne Triton.

   Tirsdag den 18. november kl. 19:00 på Køge Bibliotek

   November måneds stjernehimmel v/ medlemmer af foreningen

   Astronomisk Forening for Køge Bugt vil fortælle om de spændende objekter der kan ses på novembers stjernehimmel, blandt andet Andromedagalaksen, Dobbelthoben i Perseus og Albieo, den kulørte dobbeltstjerne i Svanens hoved. Derefter går vi udenfor, hvor foreningens medlemmer vil udpege objekterne på himlen over Køge.

   http://www.afkb.dk

   Mange hilsener, Camilla

   #3107

   camilla
   Deltager
   • Giant

    Lige en reminder: Helle og Henrik Stub holder foredrag om solsystemet på Køge bibliotek på tirsdag. Husk at melde Jer til – det er gratis!

    #4108

    camilla
    Deltager
    • Giant

     Lige en reminder: Stjernekiggeraften på Køge bibliotek i aften (tirs den 18/11) kl. 19. Oplæg om november måneds stjernehimmel ved Jørgen Albertsen og kig i teleskoper ved medlemmer af AFKB. Gratis adgang – men bestil gratis billet på bibliotekets tlf: 56 65 23 00

     Det ser ud til at klare op :o)

     camilla2008-11-18 16:15:08

    Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
    • Emnet 'Astronomiske arrangementer i Køge' er lukket for nye svar.