CGE der driller

Fora ASTRO-FORUM TEKNIK – TELESKOPER OG MONTERINGER CGE der driller

 • Dette emne har 11 svar og 3 stemmer, og blev senest opdateret for 4 år, 3 måneder siden af bjoerk. This post has been viewed 827 timesjensen. This post has been viewed 827 timesnova. This post has been viewed 827 times
Viser 12 indlæg - 1 til 12 (af 12 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #319007

  mstauning
  Deltager
  • Black Hole

  Nu har jeg opgivet, og håber der er en der vil hjælpe mig med at finde ud af hvor meget det vil trække ned i en salgspris at jeg ikke kan få min CGE til at trække ordenligt.
  Enten glider den i drevet, spænder man en lille bette anelse ja så hænger den ! Det lader lidt til at den mangler nogle glideskiver inde i ! Disse kan være blevet væk, da monteringen på et tidspunkt blev splittet ad, for at få nye lejer. Hvor og hvordan de evt skal være, har jeg ikke den store ide om.

  Håber en har en ide, evt til hvad monteringen ville være værd ved salg.

  Michael.

  #319037

  bjoerk.jensen.nova
  Deltager
  • Giant

  Er det CGE Pro udgaven ?

  #319038

  mstauning
  Deltager
  • Black Hole

  Den gode gamle version, som ellers har kørt fint – men efter det lejesjov der, har jeg ikke kunnet få den til at virke.

  #319043

  clauskaf
  Deltager
  • Nova

  Hej Michael

  Jeg ved ikke om dette link kan hjælpe dig; https://www.deepspaceproducts.com/cge-ceramic-worm-gear-bearings-upgrade-kit_8_4227_9312.html

  Men det ser ud til at de (ihvertfald tidligere) har serviceret bl.a. Celestron fandt det ved at google : CGE bearings

  Claus

  PS kender kun CGE af udseende

  #319044

  mstauning
  Deltager
  • Black Hole

  Det er kun lejerne, og de er jo blevet skiftet – har de gamle endnu, der intet fejler. Tror der må have været en lille skive teflon eller noget imellem monteringen og noget der blev splittet ad dengang – Det var ikke mig selv der gjorde det !

  Hovsa opdager jo lige at du linker til Worm Bearings… De er ikke et problem på min, det er de lejer der holder DEC og RA sammen der er blevet skiftet, og siden da har RA enten været for løs og ikke kunne holde vægten eller været for stram.

  Michael.

  #319045

  clauskaf
  Deltager
  • Nova

  Hvis du kontakter dem, kan det være de kan hjælpe dig? når de nu laver: http://www.deepspaceproducts.com/HyperTune-Service_8_4226.html

  #319047

  mstauning
  Deltager
  • Black Hole

  Jeps har snakket med dem, og de vil da gerne hjælpe mig… Men jeg skal så sende hele monteringen til USA, og det ender med at koste mig mere end bare at købe et andet mount. Da forsendelsen af så stort et mount er voldsomt i pris.

  #319048

  clauskaf
  Deltager
  • Nova

  Kunne de ikke bare “fortælle” hvor teflonskiverne skal sidde? Eller kan personen der hjalp dig ikke hjælpe? Mit sidste forslag er at kontakte Michael Rask der har haft et sådant mount

  #319049

  mstauning
  Deltager
  • Black Hole

  Michael har så vidt jeg ved ikke prøvet at splitte sit ad, har snakket med ham. Og jeg ved ikke om de mangler eller ej, da jeg ikke selv har set monteringen “strippet”.
  Ham der gjorde det mener ikke der skulle være nogle, så jeg aner bare ikke min levende råd.

  Har snakket noget med Dr.Ed som laver Blueprinting af monteringer, han holder på der skal være to inde i den og at den skal spændes med 3,1N – det sidste er sort snak for mig. Men købte da en momentnøgle, og forskellen mellem hvornår den er “løs” og binder er at ved 3,1N er den løs og en smule extra (man kan dreje en dims i bunden, så jeg ikke kan se andet end at den stadig siger 3,1) så binder den. Det passer jo fint med at der mangler en teflonskive inde i den.

  Michael.

  #319050

  clauskaf
  Deltager
  • Nova

  Så må du næsten have fundet problemet med disse manglende teflonskiver???
  kontakt evt. Niels på: https://trackthestars.com/

  #319053

  mstauning
  Deltager
  • Black Hole

  Prøver lige med supersimpel tegning:

  Problemet er at inde i både RA og DEC akslerne sidder er nogle lejer, som er blevet skiftet ud. De røde linjer.
  Nu er det således at alt efter hvor hårdt jeg spænder de møtrikker der sidder ved de lilla cirkeler, kan monteringen enten ikke holde mit teleskop eller også dropper det ned mod jorden i semi frit fald.

  Celestron siger der i de fleste CGE’ere ikke sidder nogle teflon-skiver, samt at de ikke har dem der sad i nogle af dem. Dr. Ed mener alle dem han har haft igemmen hænderne havde en siddende. Ham der har åbnet min monteringen mener alt er kommet ind igen. Har selv prøvet at tage den fra hinanden igen, og kan ikke se “mærker” efter skiver, eller at den skulle hænge på nogle steder.

  Vedhæftninger:
  #319059

  bjoerk.jensen.nova
  Deltager
  • Giant

  Jeg kom i tanke om en særlig spændeskive, som sad i min Losmandy G11 Mount.
  Der var det et problem hvis de sad i forkert rækkefølge.
  Se billederne her i dette link.
  http://www.wilmslowastro.com/tips/g11gemini.htm

  Det var bare en tanke om der kunne være en lighed med CGE monteringen

Viser 12 indlæg - 1 til 12 (af 12 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.