Deklinationsdrev, modifikation

Fora ASTRO-FORUM ATM – BYGGEPROJEKTER Deklinationsdrev, modifikation

 • Dette emne har 0 svar og 1 stemme, og blev senest opdateret for 4 år siden af Torben Taustrup. This post has been viewed 745 times
Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #325380

  Torben Taustrup
  Admin
   • Neutron star

   Teleskopet skulle tjekkes efter en ændring af deklinationssnekkeholderen. Årsagen til ændringen var, at vi flere gange har oplevet, at deklinationen er stukket af – sandsynligvis pga. vindstød.
   Det lod til, at den gamle snekkeholder med en godstykkelse på 2,5 mm kunne give sig lidt for meget. Ophænget var lavet, så det kunne fjedre for at kunne imødegå mindre ændringer i snekkehjulets afstand til snekken, men efterfølgende har vi fået centreret snekkehjulet bedre, så det ikke længere er nødvendigt med et eftergivende ophæng.
   Holderen er erstattet af en med 4 mm godstykkelse, og den er en del mere fast, selvom den kun er monteret med to skruer.
   Den gamle sad med fem skruer, men på et tidspunkt skal gaffelbenene skubbes ned, og de tre nederste gevind passer til skruerne nedenfor.

   after_decl-mod_a

   after_decl-mod_b

   Nu blæste det ikke i går, så der er endnu ikke kommet bevis for, at ændringen har hjulpet. Dog kunne vi konstatere at deklinationen, i modsætning til tidligere, var bedre til at korrigere for ændringer begge veje.

   after_decl-mod_c

   Vi kørte test på M51, og guidingen var ganske tilfredsstillende.
   7 x 300 sekunder.

   M51_L_20200420_crop

   TOC Observatory - "http://tocobs.org -14.5″ – f:4,2 Newt - Atik383 - ZWO2600-mono – SXV H9 - QHY8L-color - SkyWatcher 80 mm ED refraktor - 60 mm F:6 apocromat - TAL Apolar 125 f : 7,5.

   Vedhæftninger:
  Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.