Drift alignment

Fora ASTRO-FORUM OBSERVATIONER OG VISUEL ASTRONOMI Drift alignment

 • Dette emne har 2 svar og 3 stemmer, og blev senest opdateret for 15 år, 2 måneder siden af mstauning. This post has been viewed 344 times
Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #5610

  mr.mox
   • Nova

   I går var det endlig nogenlunde klart, men da Månen sædvanen tro havde stillet sig højt på himlen, og med fuldt blus på, gad jeg ikke tage kameraet med ud.

   I stedet brugte jeg tiden på at drift aligne min opstilling. I syd brugte jeg Betlegeuze og i øst Regulus. Jeg brugte et 10mm dobbelt trådkors og satte stjernerne lidt ude af fokus, så de hver i sæt fyldte mellemrummet mellem trådene op. Drejede så teleskopet i RA-aksen for at sikre mig korset var roteret korrekt.

   Tracking blev slået til, og jeg lød det køre fem minutter. Det jeg lagde mærke til var, at jeg ikke kunne se nogen drift på nogen af stjernerne i lodret retning (declination), men ganske lidt i RA, som jeg tolker som opstillingens PE.

   Men jeg kom til at overveje hvor stor forstørrelse jeg egentlig skal bruge til sådan en drift alignment. Min trådkors er 10mm, og teleskopet 1000mm brændvidde, så det bliver x100. Er det ok? Jeg har ikke kunnet finde noget på nettet.

   Hvor stor forstørrelse, og hvor lang tid bruger I?

   #5611

   Anonym
    • Nova

    Jeg har altid brugt max forstørrelse af hvad jeg kunen stykke sammen af trådkors og barlows. Så flytter stjernen sig hurtigere og det er lettere at se om den glider væk.

    De jeg brugte drift alignment tog det vel en 20 min.

    Søren

    madsen2008-12-13 18:50:27

    #5634

    mstauning
    Deltager
     • Black Hole

     Nu snyder jeg jo, og drifter via PolarAlignMax, så min forstørrelse er den mit kamera altid giver. Tiden jeg bruger på det, er ca 5-10min fra start til slut.

    Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
    • Emnet 'Drift alignment' er lukket for nye svar.