Er 'Oumuamua et fragment fra et dobbeltstjernesystem

Fora ASTRO-FORUM NYT FRA VIDENSKABEN Er 'Oumuamua et fragment fra et dobbeltstjernesystem

 • Dette emne har 0 svar og 1 stemme, og blev senest opdateret for 6 år, 3 måneder siden af Bjarne. This post has been viewed 643 times
Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #314541

  Bjarne
  Moderator
   • Super Nova

   1I/`Oumuamua as a Tidal Disruption Fragment From a Binary Star System

   ‘Oumuamua er den førstkendte interstellare småplanet. Imod alle forventninger baseret på kometer udviser ‘Oumuamua ikke nogen udgasningsaktivitet. Den har en meget aflang form, og den udviser en udæmpet tumlende rotation. ‘Oumuamuas bane antyder, at den bevægede sig med en lav hastighed i forhold til stjernerne i Solens omegn, som man kunne forvente af en udsendelse fra et solsystem i Solens omegn. Forfatterne antager, at ‘Oumuamua er typisk for et interstellart objekt i 100m-klassen, og de gør sig nogle overvejelser om dens oprindelse. Kæmpeplaneter er relativt ineffektive til at udslynge småplaneter fra den indre del af solsystemer omkring hovedseriestjerner, hvorimod dobbeltstjernesystemer har meget bedre muligheder for at udslynge ikke-flygtige legemer. Forfatterne konkluderer, at ‘Oumuamua ikke er et medlem af en befolkning af kolliderende asteroider. Dette kunne forklare dens dramatiske forskel fra små asteroider i Solsystemet. Forfatterne finder, at småplaneter af denne størrelse ikke forventes at indeholde meget masse i en realistisk kolliderende befolkning, samt at få tilfældige sammenstød, hvor hele planeter opløses ved et katastrofalt sammenstød, sandsynligvis dominerer den interstellare  befolkning af fragmenter. Røde dværgstjerner har en høj massetæthed, så de er i stand til helt at splitte en planet i stumper via tidevandseffekten. Forfatterne konkluderer, at ‘Oumuamuas oprindelse som et fragment fra en planet, der blev udslynget fra systemet af en tæt komponent i en dobbeltstjerne, kan forklare ‘Oumuamuas særegne egenskaber.

   Forfatternes bemærkning om, at “den udviser en udæmpet tumlende rotation” kræver en nærmere forklaring, som jeg vil give et andet sted.

    

  Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
  • Emnet 'Er 'Oumuamua et fragment fra et dobbeltstjernesystem' er lukket for nye svar.