Flere regnvejrsforedrag på Stevns

Fora ASTRO-FORUM ASTROTRÆF OG KLUBSNAK Flere regnvejrsforedrag på Stevns

 • Dette emne har 3 svar og 2 stemmer, og blev senest opdateret for 14 år siden af mstauning. This post has been viewed 439 times
Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #1016

  camilla
  Deltager
  • Giant

  I den sikre overbevisning af at planlægningen af et detaljeret regnvejrsprogram er det, der skal sikre det gode vejr på Stevns, har jeg glæden af at kunne annoncere to “regnvejrsforedrag” mere. Dvs foredrag vi gennemfører ved skyet vejr, men måske gennemfører i kort version uanset vejret.

  Jytte og Claus Leopold har nu 4 totale formørkelse på deres CV: Balaton søen, Ungarn 1999, Ceduna, South Australia 2002, Antalya, Tyrkiet 2006 og Novosibirsk, Rusland 2008. Partiel 95% formørkelse København 20. juni 1954, andre partielle formørkelse i Danmark, ringformet formørkelse i Madrid 2005 gælder ikke. Claus medbringer en 14 minutter lang video fra selve dagen d. 1.august 2008 i Novosibirsk. Han fortæller desuden lidt om oplevelser ved de fire formørkelser han har oplevet.

  Steffen Lindemann fortæller om et nyt projekt i Astronomisk Selskab med at bygge et radioteleskop i Wieth-Knudsen Observatoriet. Første trin var modtagelsen af en udrangeret 3.76 meter parabolantenne fra TDC. Næste projekt bliver at bygge elektronikudstyr til at modtage radiobølgerne. Der er masser af objekter i rummet som udsender radiostråling blandt andet molekylskyer af interstellart stof. Håbet er at kunne måle fordelingen af brint i Mælkevejen om måske påvise små forskydninger i bølgelængden omkring 21 cm, som skyldes stoffets bevægelse på grund af Mælkevejens rotation. En god ting ved radioastronomi er at det kan gøres ved overskyet vejr.

  Tilmelding sker via:

  http://www.astronomisk.dk camilla2008-09-21 17:01:14

  #1036

  mstauning
  Deltager
  • Black Hole

  Så lykkes det dig at komme på, velkommen til Camillia.

  PS har du stadig pladerser til en enkelt dag…? Min kone vil meget gerne ned og høre Minik om Søndagen.

  #1041

  camilla
  Deltager
  • Giant

  Ja – pyha, det var besværligt!

  Mette er velkommen – jeg mailer lige offline…
  #1045

  mstauning
  Deltager
  • Black Hole

  Takker.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Emnet 'Flere regnvejrsforedrag på Stevns' er lukket for nye svar.