Indstilling af polsøger på EQ6

Fora ASTRO-FORUM TEKNIK – TELESKOPER OG MONTERINGER Indstilling af polsøger på EQ6

 • Dette emne har 6 svar og 5 stemmer, og blev senest opdateret for 14 år siden af hoest. This post has been viewed 993 times
Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #898

  mhansen
  Deltager
  • Nova

  Hejsa gutter.

  Nu har jeg op til flere gange forsøgt at indstille polsystemet på EQ6 Pro’en efter de anvisninger der findes i manualen og hver gang jeg indstiller datoskala og tidsskala efter den nuværende tid og matcher i Polarfinder programmet, så passer det helt hen i skoven. Jeg har nu forsøgt med flere forskellige rutiner, ingen gav et passende resultat!!

  Jeg har forsøgt at:

  1: Indstille efter manualen. Altså 10 Oktober kl 01, rykke RA aksen til 00 og indstille den lille streg foran polskopet til Oktober 10.

  2: Jeg har forsøgt det samme, bortset fra at jeg har indstillet den lille streg til datomarkøren (den øverste) og forsøgt der, uden held!!

  3: Jeg har forsøgt rutinen fra min gamle EQ3. Altså at indstille til November 1 kl 00 og indstille stregen til datomarkøren, også uden held!!

  Nu er jeg nået til det punkt, hvor jeg ikke rigtig ved hvordan jeg skal komme videre. Jeg ved godt at jeg lige så godt egentlig bare kunne grovindstille polskopet efter tidsangivelsen på håndkontrollen og så lave en mere grundig polopstilling med PEMpro eller Pol Align Max.. Men jeg har det bare sådan, at skidtet skal squ virke.

  Nogen der kan hjælpe???

  MHansen2008-09-19 22:48:09

  #932

  jens
  Deltager
  • Giant

  Jeg kan slet ikke nikke genkendende til disse problemer. Ermm

  En polsøger skal kalibreres inden man starter på denne proces . . . ved ikke om dette kan være en mulig årsag Michael.

  Bedst er selvfølgelig hvis du fandt en der kunne bistå dig i processen.

  #936

  mhansen
  Deltager
  • Nova

  Det er netop kalibreringsprocessen, der forvirrer mig en del!!!

  Det er de ovennævnte tre metoder jeg har benyttet til at udføre kalibrering med.
  #996

  mkh
  • Asteroid

  Hej Michael!

  Har du husket at centrere polskopet,mod et punkt ,i dagslys? Her er en rutine,der virker for mig.Jeg bruger et lille program der hedder Polarfinder.Det viser området,omkring polaris med Polaris,og polpunktet,sat ind i en 24 timers urskive.Jeg fixerer timeskalaen,så kl.24 er opad,så sætter jeg datoskiven( den har jeg malet over,så der bare er en streg)sådan,at hvis du forestiller dig,den streg gå ind til polpunktet,vil den gå igennem polaris markeringen.Så ser jeg på skærmbilledet,og hvis en linie,fra polpunktet,og gennem polarismakeringen,viser f.eks kl. 1800,drejer du RA aksen,indtil stregen på datoskiven peger på kl.1800, thats it!! Du kan indstille den længdegrad du observerer fra,i programmet,og også stille billedet,så det ser ud,igennem p0lskopet.Så er det bare,at stille alt/az på monteringen,indtil polaris,er i den lille cirkel,velbekomme! Ps. lige et link til polarfinder,og lidt polalign.http://arnholm.org/astro/polar_alignment/index.html

  Mvh

  MogensWink

  MKH2008-09-21 01:14:06

  #1001

  hoest
  Deltager
  • Nova

  Hej Michael
  Har du tjekket at polpunktet sidder korrekt i polsøgeren.Dvs at den lille ring på den store ring skal være på lige linje mellem krydset og din kontravægtstang.hvis den ikke er det skal du skrue det fra hinanden rette glasset med stregerne på og centrere det hele igen
  mvh Høst

  #1023

  tommyf
  Deltager
  • Neutron star

  Hvilken er en næsten håbløs opgave, det er ikke særligt bruger venligt lavet.

  #1026

  hoest
  Deltager
  • Nova

  Hej Tommy
  Det er lidt besværligt men med lidt tålmodighed og snilde er det ikke så slemt .Det tog mig ca 2 timer alt i alt.

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Emnet 'Indstilling af polsøger på EQ6' er lukket for nye svar.