Kategorier på A-F

Fora ASTRO-FORUM FORUMNYT, IDEER OG FORSLAG Kategorier på A-F

 • Dette emne har 8 svar og 6 stemmer, og blev senest opdateret for 15 år, 5 måneder siden af jeppe. This post has been viewed 712 times
Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #605

  jeppe
  Deltager
   • Super Giant

   Som det ser ud p.t., ender vi på i alt 11 kategorier. Dermed har vi på under en uge allerede brudt med den selvbestaltede regel om, at der maks, skulle være 10 kategorier her på A-F. Det starter godt Embarrassed

   • Visuel astronomi har nu fået sin egen kategori, sammen med observationer. De to emner passer fint sammen, og dermed er visuel astronomi rent kategorimæssigt løftet op på niveau med astrofotografering, der jo nok ellers stod uforholdsmæssigt stærkt repræsenteret.
   • Vis dit udstyr er lagt ind under teleskoper og monteringer. Det er nok mest et emne, der egner sig til en tråd i ny og næ, når man enten vil vise det nyindkøbte grej eller er nysgerrig efter at se andres.
   • Lysforurening fik (næsten) sin helt egen kategori efter stærk pression LOL. Vi valgte dog at se lidt bredere på emnet og oprette en kategori under overskriften “Astronomiens betingelser”, hvor der udover lysforurening også kan debatteres de andre faktorer, der overordnet set på godt og ondt sætter rammerne for udøvelsen af astronomi, såsom behandlingen af astronomisk stof i medierne og den desværre stort set ikke-eksisterende astronomiundervisning i skolerne.

   Dermed er rammerne for debatten nu fastlagt. Det skal selvfølgelig ikke forstås sådan, at det aldrig kan laves om. Forslag til kategoriopdelingerne vil altid blive modtaget med kyshånd. Men nu starter vi her og ser, hvordan det går.

   Jeppe2008-09-17 19:39:41

   #617

   jens
   Deltager
    • Giant

    Flot arbejde Jeppe – og tak for forståelsen.

    Mit ønske om en log kunne så snildt lægges under emnet omkring visuel astronomi, selvom det så vil “drukne” mellem andre indlæg.

    Der er jo heller ikke tradition for at føre det i denne hobby i et forum, men det udvikler sig måske med tiden . . . specielt for det visuelle folk.

    Synes bestemt I har nået den gyldne middelvej.

    Mvh.

    Jens

    #619

    andreas.v
    Deltager
     • Main Sequence

     Skide godt Jeppe!

     Er specielt rigtig glad for at i har lavet en Visuel katogori for sig selv!

     Tror dette forum er godt på vej til at blive super godt! Det er ihvertfald elleréde super hyggeligt

     Mvh Andreas

     Andreas.V2008-09-17 21:41:02

     #688

     jesper
     Deltager
      • Neutron star

      Egentlig synes jeg at “Vis dine astrofotos og tegninger” bare burde hedde “Astrofotos og tegninger”. Som det er indikerer det kategorien kun er til at vise astrofotos/tegninger, og at spørgsmål om astrofoto og tegninger henvises til en anden kategori.

      Der er allerede nogle brugere der har forstået det sådan og stillet astrofoto spørgsmål andetsteds. Det er lidt en skam.

      Jesper
      #742

      Lars Malmgren
      Deltager
       • Super Nova

       Go pointe, Jesper! Thumbs%20Up

       #802

       jeppe
       Deltager
        • Super Giant

        Ja, det var faktisk en ganske god pointe. Det er rettet til nu Thumbs%20Up

        #828

        Frank Larsen
        Moderator
         • Super Nova

         Hej Jeppe

         Det er ved at være kanon godt. Jeg tror rum fordelingen vil fungere
         udmærket nu – nu skal vi så bare have folk til at bruge det efter
         retningslinierne. Så det kan godt være der skal være lidt hård
         selvjustits her i starten, så de første tråde kommer til at afspejle
         det tænkte indhold.

         #842

         Lars Malmgren
         Deltager
          • Super Nova

          Hej Jeppe,

          Er det muligt for forum administratoren at sætte indlæg som “sticky”, dvs få dem til altid at blive sorteret før almindelige indlæg i et rum.
          Det er en meget almindelig forum funktion.

          Det benyttes ofte til at fremhæve en tråd, som beskriver hvilke indlæg der høre til og ikke høre til det pågældende rum.
          Funktionen kan også benyttes til at fremhæve særligt gode eller interessante tråde og tråde der er udformet som en FAQ, så nye medlemmer ikke stiller de samme spørgsmål igen og igen (i stedet for at søge) men kan hurtigt finde svar i FAQ indlægget.

          #845

          jeppe
          Deltager
           • Super Giant

           Hej Lars,

           Ja, det kan sagtens lade sig gøre. Jeg har allerede gjort det med tråden “Fejl i forum”, der er “klistret fast” i toppen. Det er dog mest, så jeg selv hurtigt kan finde den igen, mens der arbejdes med udviklingen.

           “Sticky-post” funktionen skal selvfølgelig bruges, som du beskriver, til en generel vejledning til den pågældende kategori, information om upload af billeder osv. Det har bare ikke været så højt på prioriteringslisten at få det lavet endnu …
          Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
          • Emnet 'Kategorier på A-F' er lukket for nye svar.