Kjøp på nett i frå USA

Fora ASTRO-FORUM ER DU NYBEGYNDER? Kjøp på nett i frå USA

 • Dette emne har 4 svar og 5 stemmer, og blev senest opdateret for 15 år siden af tomvictor. This post has been viewed 903 times
Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #7618

  compaq
   • Asteroid

   Dersom eg kjende ein som bur i USA, ville det ha vorte mykje dyrare å kjøpt eit teleskop der då?

   #9863

   jeppe
   Deltager
    • Super Giant

    Hej Compaq,

    Det vil som udgangspunkt altid være billigere at købe direkte i USA. Husk dog, at du skal betale moms (25%) og told (4,2%), når din ven sender teleskopet til Norge. Du skal også betale moms og told af fragten. Dertil kommer udgifter til indfortoldningen. Selve indfortoldningen varetages normalt af det fragtfirma, der står for fragten, men du skal betale dem for det. Det koster typisk 150-300 norske kroner.

    Så hvis du går efter et billigt teleskop (få tusinde kroner), vil jeg stærkt anbefale dig at købe hos en forhandler enten i Norge eller et andet sted i Europa. Hvis det er et dyrere teleskop, kan det sikkert godt betale sig at hente det hjem selv. Husk så blot, at du jo også risikerer at skulle betale for fragten retur til USA, hvis teleskopet går i stykker. Det er desværre langt fra alle forhandlere, der betaler for udenlandsk fragt ved reparationer.
    #9873

    bjoerk.jensen.nova
    Deltager
     • Giant

     Lige en reminder til dem der gerne vil tage teleskop-udstyr hjem fra USA.

     For bare 4 år siden købte jeg en Celestron C8 på en CG5 opstilling. Det var et rigtig godt tilbud jeg fik men glæmte at undersøge hvem der var den såkaldte “transportør” her i Danmark. Det viste sig at være UPS. Og ups, så var der pludselig 45% fragt oveni handlen.

     UPS Danmark kan ikke forså at der er noget i vejen med at forlange 2700 kr i fragt for noget der har kostet 6900 i USA ?

     En CG5 med et 8″ teleskop vejer ikke så meget, at de 2700 kan godtgøres.

     Husk at se efter hvem der behandler og transporterer jeres varer her i Danmark !

     Clear Sky’s

     #9875

     rigo
     Deltager
      • Super Nova

      Man skal forlange DOOR too DOOR price.

      Og så er UPS, DHL m.m. altid dyre hvis det ikke kan ligge snart i en konvolut.. Find heller et shipping firma (evt. Dansk) der hente varen ved butikken i USA, og de kan så sende det hjem til en fast pris. FLY = altid dyre pr. kg / vol. SKIB = ca 30dage, men meget BILLIGE, især hvis det stykgods som fylder noget…

      prisen er hvis nede på 2dollers pr kg fortiden når det er skib. og evt. 50dollers pick up fee

      http://www.rigorigo.dk2009-02-05 09:44:36

      #9876

      tomvictor
      Deltager
       • Giant

       Din “venn” i USA kan sende teleskopet som gave til deg eller han kan “selge” deg et brukt teleskop. Dersom teleskopet er brukt (pakket opp) oppgis det kun en avtalt verdi for varene. Prisen dere har blitt enige om må stå i forsendelsepapirene.


       Fornax Ligthtrack II
       Tokina AT-X 300mm f 2.8
       Canon 600D Baader

      Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
      • Emnet 'Kjøp på nett i frå USA' er lukket for nye svar.