Kompedal Staraprty, 12. apr, 20:00 – Alice i Galakseland, The Cheshire Cat

Fora ASTRO-FORUM ASTROTRÆF OG KLUBSNAK Kompedal Staraprty, 12. apr, 20:00 – Alice i Galakseland, The Cheshire Cat

 • Dette emne har 1 svar og 1 stemme, og blev senest opdateret for 1 år, 8 måneder siden af Kompedal Starparty. This post has been viewed 362 times
Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #327170

  Kompedal Starparty
  Deltager
  • Main Sequence

  Kompedal Star Party Zoomer ind
  D. 12. april kl. 20:00

  Inspireret af Morten la Cours fantastiske foto af The Cheshire Cat (Filurkatten), er vi er stolte af at kunne præsentere foredraget-

  Alice i Galakseland: Cheshire Cat (Filurkatten) gruppen af galakser
  ved Astrofysiker Jimmy A. Irwin

  Cheshire Cat er en relativt fattig gruppe af galakser, der er domineret af to lysende elliptiske galakser omgivet af mindst fire gravitationslinse buer fra baggrundsgalakser, der giver systemet det humoristiske udseende.

  Dette system repræsenterer muligvis forløberen for, hvad der bliver en fossilgruppe af galakser. Fossile grupper er en samling af galakser domineret af en enkelt stor galakse uden nogen anden galakse inden for to optiske størrelser fra den gigantiske galakse. Selvom det oprindeligt menes at danne sig fra sammensmeltningen af de mest massive galakser i en enkelt gruppe over kosmologiske tider (og således repræsenterer ‘fossiler’ fra en meget tidligere epoke i dannelse af galaksegrupper), er det muligt, at fossile grupper også kan dannes ved at de største galakser i to sammenstødende grupper smelter sammen og således danner en sammensmeltet gruppe, domineret af de to fusionerede galakser. Det forventes, at Cheshire Cats to ‘øje’-galakser vil smelte sammen på mindre end en milliard år, hvorefter gruppen vil være en nyslået fossilgruppe, snarere end en gammel, passivt udviklende fossilgruppe.

  Bemærk: Foredraget er på engelsk.

  Zoom møde detaljer
  Emne: Alice i Galakseland: Cheshire Cat gruppen af galakser ved Astrofysiker Jimmy A. Irwin

  Tid: April 12, 2021 20:00

  Deltag i Zoom Meeting
  https://zoom.us/j/96419284229?pwd=TXlLM1hvWHVWelBiWWxpTEpKMVM2QT09

  Meeting ID: 964 1928 4229
  Passcode: 661536

  Hubble foto af Filurkatten

  Kompedal Starparty

  #327226

  Kompedal Starparty
  Deltager
  • Main Sequence

  Husk i morgen aften (mandag kl. 20.00), et nyt spændende foredrag fra Kompedal Star Party og Astronomisk Selskab, om Filurkattens galakser, som ses så flot i Mortens fantastiske foto. Senere kommer der et foredrag med dansk forsker omkring linseeffekten, som en part 2.

  CheshireCatMorten600x400

  Kompedal Starparty

  Vedhæftninger:
Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.