Kornmod og lyn i ildkuglekamera

Fora SEKTIONER I ASTRONOMISK SELSKAB Meteorsektionen Kornmod og lyn i ildkuglekamera

 • Dette emne har 3 svar og 3 stemmer, og blev senest opdateret for 10 år, 9 måneder siden af jesperg. This post has been viewed 531 times
Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #105324

  jesperg
  Deltager
   • Super Nova

   Et lille automatisk ildkugle videokamera kan fange andet end ildkugler.

   Sidste nat lå der et kraftigt tordenvejr ude over Nordsøen, jeg lurede på om der kunne være en chance for sprites, men der var ikke klart nok.

   Til gengæld trak skyerne lidt ind over Jylland, så der i løbet af natten kunne ses kornmod i det automatiske ildkuglekamera, det første kl. 00:40 og mere kraftigt fra kl. 01:35 og til den lyse morgen.

   Her er et enkelt billede fra kl. 03:30, kornmod til venstre og den begyndende morgengry nederst til højre. nord er i bunden af billedet, vest til venstre:

   Prøv at se en time-lapse video her: video kornmod

   Kameraet er en del af ildkuglekameranetværket i Danmark styret af Anton Norup. De andre kameraer er i Klokkerholm, Aalborg, Jels og København.

   Kameraet ser sådan ud:

   og i dette link kan man altid se hvad kameraet ser – lige nu. (praktisk hvis man ikke gider gå udenfor for at se om der er klart)

   JesperG2013-09-18 17:02:17


   Jesper G.

   #105335

   Julius
   Deltager
    • Nova

    Stilig Thumbs%20Up Todenværet laget et voldsomt leven her i morges. Dessverre lyst så dårlig med bilder, men lyden var imponerende.

    #107241

    norup
    Deltager
     • Super Giant

     Jespers kamera kører nu igen fint efter en ufrivillig pause. Min limning af huset var ikke grundig nok og der trængte en hel del vand ind – men Jesper har nu repareret huset med nydeligt resultat, og kameraet er trygt og tørt igen.

     Her til morgen var forholdene for en gangs skyld fine til at fange lyn: Himmelen var tilpas mørk til at lave god kontrast, uden at den var så mørk at lynene blændede kameraet, og regndråberne lagde ikke tæt på kuplen. Viste er en kombination over en periode på ca 20 minutter.

     #107245

     jesperg
     Deltager
      • Super Nova

      Superflot Anton der er en perfekt exponeret himmel uden den udbrænding der ses på mit lynbillede fra august herunder. Flotte dramatiske skyer og næsten ingen dråber på kuplen.


      Jesper G.

     Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
     • Emnet 'Kornmod og lyn i ildkuglekamera' er lukket for nye svar.