Mandø vil være Dark Sky Park og bygge et observatorium

Fora ASTRO-FORUM ASTROTRÆF OG KLUBSNAK Mandø vil være Dark Sky Park og bygge et observatorium

 • Dette emne har 1 svar og 2 stemmer, og blev senest opdateret for 4 år, 11 måneder siden af Torben Taustrup. This post has been viewed 748 times
Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #321226

  juso
  Deltager
   • Moon

   Mandø er ikke bare smuk – den er også meget mørk om natten. Derfor arbejder man på at få certificeret øen som Dark Sky Park. Desuden vil man rigtig gerne bygge et observatorium på øen.

   Den Danske Naturfond, der efter en større jordfordeling har købt en stor del af øen, stiller en byggegrund til rådighed, som ligger mørkt og samtidig tæt på Mandø By. Derfor arbejdes der nu på at få bygget et observatorium på stedet.

   Vil du være med til at give gode råd og vejledning til Dark Sky-certificering, design af observatoriet, valg af kikkertudstyr og/eller give andre gode astronomiske/tekniske input til projektet?

   Måske har du lyst til i et eller andet omfang at være med i Dark Sky-projektet samt at drive og bruge observatoriet?

   Der mangler pt. ekspertise i lokal/regionalområdet inden for ovenstående, så derfor sender jeg opfordringen ud her i Astro-forum.

   Hvis I har mod på det, så tag kontakt til Christina Føns på 20473563 eller chfns@esbjergkommune.dk. Hun er miljøchef i Esbjerg Kommune og tovholder på Mandø-projektet. I må meget gerne kontakte hende allerede her i juni om muligt.

   Håber, I har lyst til at være med!

   Mvh Julie Søgaard
   Astronomisk Selskab

   #321232

   Torben Taustrup
   Admin
    • Neutron star

    Godt initiativ 🙂

    Det bliver interessant at følge projektet.

    Mvh
    Torben

    TOC Observatory - "http://tocobs.org -14.5″ – f:4,2 Newt - Atik383 - ZWO2600-mono – SXV H9 - QHY8L-color - SkyWatcher 80 mm ED refraktor - 60 mm F:6 apocromat - TAL Apolar 125 f : 7,5.

   Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
   • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.