NASA skal til Månen

Fora ASTRO-FORUM NYT FRA VIDENSKABEN NASA skal til Månen

Tagget: 

 • Dette emne har 3 svar og 4 stemmer, og blev senest opdateret for 6 år, 2 måneder siden af Bjarne. This post has been viewed 629 times
Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #314756

  lindhard
  Deltager
   • Super Nova

   Præsident Trump vil sende astronauter til Månen og Mars

   https://www.dr.dk/nyheder/udland/trump-vil-sende-amerikanere-til-maanen-og-mars?app_mode=true


   mvh
   Lars

   #314773

   Torben Taustrup
   Admin
    • Neutron star

    Ja, den mand er helt uforudsigelig. Mon man så kan regne med, at det bliver til noget? Michael linden Vørnle mener også, at der er en god ide. Jeg har dog svært ved at se Månen som springbrædt for rejser til Mars. Det må være nemmere at starte fra et kredsløb om Jorden.

    TOC Observatory - "http://tocobs.org -14.5″ – f:4,2 Newt - Atik383 - ZWO2600-mono – SXV H9 - QHY8L-color - SkyWatcher 80 mm ED refraktor - 60 mm F:6 apocromat - TAL Apolar 125 f : 7,5.

    #314776

    rune.cb.
    Deltager
     • Super Nova

     Disse planene tror jeg må ligge ganske langt frem i tid. De har jo ikke engang en romferge til å frakte astronauter til ISS, men “leier” plass på russiske raketter. Jeg tror heller ikke økonomien til NASA/USA tillater noen rådyre prosjekter med det første.

     Mvh Rune.

     Website: www.runecb.com

     #314804

     Bjarne
     Moderator
      • Super Nova

      Denne plan er jo ikke ny. Man kan ikke bruge Månen som en energibesparende genvej til Mars. En base på Månen vil udskyde en rejse til Mars i meget lang tid. Argumentet må være, at man ikke vil se kineserne lande på Månen uden selv at være til stede. Sidste gang blev Månen udskiftet med et besøg på en asteroide, som er energimæssigt meget mindre energikrævende, og som giver erfaring med rejser længere væk end månen. Månelandinger er heller ikke nogen øvelse i landing på Mars.

     Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
     • Emnet 'NASA skal til Månen' er lukket for nye svar.