Solen i Ca II i dag

Fora ASTRO-FORUM ASTROFOTOS OG -TEGNINGER Solen i Ca II i dag

 • Dette emne har 2 svar og 3 stemmer, og blev senest opdateret for 15 år, 5 måneder siden af jesper. This post has been viewed 548 times
Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #1301

  outlook
  Deltager
   • Super Nova

   Ja, så blev der lige tid efter arbejdet til lidt solobs. og den står jo lidt lavt efterhånden og kører lidt i lavt gear for tiden. Det blev dog til lidt protuberanser og et par fotos i Ca II området som følger her:

   En aktiv region ses til højre som et mere hvidt felt i Calcium netværket og her forstørret 4x med en passende barlow:

   Den nederste mere mørke plet er bare lidt skidt på ccd’en. De hvide plamager også kaldet “pladges” som ikke direkte kan oversættes til dansk er karakteristiske for de aktive regioner og der var i øvrigt for et par dage siden også en solplet midt i “plamagen” som dog nu synes væk igen. Den aktive region har fået betegnelsen AR1002. Og hvad ser vi så, jo, supergranulationen som er grupperinger af granuleringen flyder op og ud mod randen og koncentrerer magnetfeltet og anslår Calcium atomet til første levet også betegnet med “II” eller kemisk Ca+. Dette former så det velkendte Calcium netværk med de hvide områder omkring de aktive regioner. Måtte vi snart se en mere aktiv sol!! Udstyret som er brugt til dette scenarie er:

   3″ TeleVue 560mm refraktor

   Celestron SLT montering

   Phillips SPC900NC webcam

   AE ImageMate 4x barlow

   Baader K line Ca II filter

   outlook2008-09-25 18:54:21


   Hilsen Leif,
   “When you look through a good apo, your world suddenly gets very quiet. Your breathing gets deep, and you don’t seem to be in any hurry to do anything else…” Ed Ting

   #1307

   rigo
   Deltager
    • Super Nova

    Thumbs%20Up

    #1308

    jesper
    Deltager
     • Neutron star

     Flot granulation og skarpe billeder. Det er ellers ikke meget solskinsarbejde vi har fået lavet her under solpletminimum. Det skulle blive bedre i løbet af næste år med aktiviteten – hvis ellers prognoserne er mere præcise end DMI’s vejrudsigter.

     Jesper
    Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
    • Emnet 'Solen i Ca II i dag' er lukket for nye svar.