Spot on 1008

Fora ASTRO-FORUM ASTROFOTOS OG -TEGNINGER Spot on 1008

 • Dette emne har 0 svar og 1 stemme, og blev senest opdateret for 13 år, 10 måneder siden af outlook. This post has been viewed 563 times
Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #3797

  outlook
  Deltager
  • Super Nova

  Solpletcyklus 24 er jo som bekendt startet og i øjeblikket figurerer 1008 på den nordlige hemisfære:

  Med fokus på pletten ses at orienteringen af N-S polariteten, at den hører til den nye cyklus siger de kloge i hvert fald, der ses på pletten som er S og “plage’en” (kommer af fransk for stor hvid strand) som N selv om dette ikke er et magnetogram, men feltlinierne følger nogenlunde orienteringen af plet og plage:

  Billedet er stakket og behandlet som s/h i Registax, men behandlet som color kan af og til føre til en anden detaljering:

  Det ses her, at der er små “øer” i selve pletten eller poren som de kaldes når der ikke ses en tydelig penumbra. Men denne detaljering er en følge af en bedre seeing i optagelses øjeblikket går jeg ud fra. Smile Man ser også på color fotoet hvad der kan ligne Wilson efftekten, altså det, at pletten ses som et fordybning i overfladen som især ses ved randen. Udstyret er som altid mit “solteleskop” TV Oracle med NPC900 webcam og Baader Ca II K line filter + barlow. Behandlet i Registax.

  outlook2008-11-15 11:14:14


  Hilsen Leif,
  “When you look through a good apo, your world suddenly gets very quiet. Your breathing gets deep, and you don’t seem to be in any hurry to do anything else…” Ed Ting

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Emnet 'Spot on 1008' er lukket for nye svar.