Sådan kommer du i gang på det nye forum

Her er lidt af, hvad du bør vide for at blive lukket ind i det renoverede Astro-Forum.

Nyt password

Hvis du har været aktiv på det gamle Astro-Forum, så skal kan du gå i gang med at bruge det nye forum, så snart du har fået lavet et nyt password.

Det er heldigvis meget enkelt. Du skal blot fortælle systemet, dit brugernavn eller din email-adresse.

Nederst på siden kan du rekvirere et reset-link fra WordPress. Linket vil strax blive sendt til dig pr. mail, og bør være i din mailbox i løbet af et minut.

Brugernavn

Som vi har skrevet om på det gamle forum, så har vi måttet tilpasse jeres brugernavne pga WordPress’ tekniske krav til et brugernavn.

Brugernavne er blevet rettet på følgende måde:

mellemrum -> punktum

æ -> ae

ø -> oe

å -> aa

Alle tegn i brugernavn skrives med små bogstaver

Lad os tage nogle eksempler. Nedenfor ser du de 40 mest aktive brugernavne på Astro-forum.dk. Den første spalte er det gamle brugernavn. Den anden spalte er det nye konverterede brugernavn, som skal bruges her på forum.astronomisk.dk:

Ud fra dette burde alle kunne regne deres nye brugernavn (account name) ud.

Disse rettelser i ‘account name’ har til formål at matche WordPress’ tekniske krav.

WordPress tillader i øvrigt, at man kan logge ind med sin email i stedet for konto-navn.

 

Rekvirér nyt password

 

Hvad kan gå galt?

»Jeg har glemt mit brugernavn eller min email-adresse.«

Hvis du har skrevet på Astro-Forum, kan du nok finde frem til din bruger dér. Email-adressen kan vi ikke hjælpe med. I yderste tilfælde så send en mail til administrator (se nederst).

»Jeg har rekvireret en reset-mail, men har ikke modtaget den.«

Hvis formularen her på sitet har kvitteret pænt for afsendelsen, så er den med stor sandsynlighed blevet afsendt fra vores server. Men måske sidder den fast i et spamfilter – enten på din mailudbyders side eller i din mailklient. Eller måske har du i sin tid registreret en anden email-adresse end den, du mente at huske. I værste tilfælde: Send en mail til administrator (se nederst).

»Jeg har glemt mit password fra det gamle Astro-Forum.«

Det password skal du ikke bruge længere. Benyt lejligheden til at lave et nyt og sikrere password. Brug reset-formularen.

»Jeg vil gerne hedde noget andet, end det der fladpandede brugernavn, I har givet mig.«

WordPress har i dine profilindstillinger et felt, der hedder “Kaldenavn”, og dette kan du sætte, som du vil. Kaldenavnet kan også være det navn, som du vælger at vise offentligt. Dermed bliver ‘username’ (eller ‘brugernavnet’) et rent teknisk id, som du kan vælge at bruge, når du logger ind, hvis du da ikke foretrækker at bruge din email-adresse.

»Hvorfor kan jeg ikke bruge mit gode, gamle password«

Selv hvis dit gamle password lever op til diverse standarder for kompleksitet og længde, kan det være usikkert. Nedenfor finder du en artikel om det risikable ved at genbruge password. Vi anbefaler, at du benytter et af de nøgleringsprogrammer, der refereres til i artiklen. (LastPass er et fx en såkaldt ‘freemium’ password manager, som kan anbefales.)

Genbruger du passwords? (Så læs her!)

»Hvorfor skal det være så besværligt med login og sikkerhedsrutiner?«

Det gamle Astro-Forum.dk var stærkt plaget af gentagne angreb og infektioner. Vi har allerede gjort en del for at sikre os mod diverse angreb. Men vi vil i den kommende tid øge sikkerheden – både synligt og usynligt – så vi slipper for spam, malware og andre uønskede fænomener. Og det kan også godt betyde at du som bruger skal klikke en ekstra gang ind imellem.

 

Få hjælp af administrator

Hvis du har brug for hjælp til (gen)oprettelse på Astro-Forum, kan du sende en mail til bestyrelsen, der er webmaster og administrator:

bestyrelsen@astronomisk.dk

I emnefeltet skrives: Tilmelding Astro-Forum

I tekstfeltet skrives det brugernavn og den email, som du ønsker at registrere dig med.

(Når du er logget ind, vil du selv kunne ændre en række indstillinger på din brugerprofil.)